.

.

FM Предавателот Приемник Коло да се Користи со ИО-3000

FM Предавателот Приемник Коло да се Користи со ИО-3000

DEN 367.44

Количина на стоки
Достапно

Ова коло е да се користи со ИО-3000 универзална Електроника работно место.Кој се продава одделно - Оваа понуда е за овој сингл коло само.Секој одбор доаѓа со наставник водич и студент експеримент прирачник.ИО-3162 Приемникот и Предавателот одбор е сеопфатен модул наставни дека приклучок директно во ИО-3000 основната единица дизајниран да ги учат основните концепти на фрекфентна модулација (FM) и соодветните предаватели и приемници, кои на студентите кои се почетници и на експерти слично.Минимална количина на жици е потребен за поставување на ИО-3162 одбор, зголемување на износот на времето студентите се за раце на учење.Грешката вметнување систем ви овозможува да се создаде една грешка на одборот за студентите да неправилност, понатамошно развивање на нивните дијагностички skills.By создавање, тестирање, и вршење на експерименти од вклучен прирачник, студентите ќе учат теорија, практични апликации, и да се стекнат со работно познавање на основните концепти на FM приемници, кои и предаватели.Темите се : Фреквенција модулација (FM), Бендот го помине филтерот и FM детектор, Фаза заклучен јамка (PLL), FM детектор на користење на PLL, Аудио засилувач и звучник, Preamplifier и микрофон, FM предавателот и приемникот, решавање на Проблеми вежби,.Сите алатки студент ќе треба да се заврши целосната разбира во електрична енергија и електроника.Овој систем може да се управува со или без КОМПЈУТЕР.Приклучување одбори во и надвор е едноставна и сигурна.ИО-3162 Приемникот и Предавателот одбор е сеопфатен модул наставни дека приклучок директно во ИО-3000 основната единица дизајниран да ги учат основните концепти на фрекфентна модулација (FM) и соодветните предаватели и приемници, кои на студентите кои се почетници и на експерти слично.Темите на овој форум вклучуваат : фрекфентна модулација (FM), бендот го помине филтерот и FM детектори, фаза заклучен јамка (PLL), FM детектор на користење на PLL, аудио засилувач и звучник, preamplifier и микрофон, FM предавателот и приемникот, и решавање на проблеми вежби.Минимална количина на жици е потребен за поставување на ИО-3162 одбор, зголемување на износот на времето студентите се за раце на учење.Грешката вметнување систем ви овозможува да се создаде една грешка на одборот за студентите да неправилност, понатамошно развивање на нивните дијагностички skills.By создавање, тестирање, и вршење на експерименти од вклучен прирачник, студентите ќе учат теорија, практични апликации, и да се стекнат со работно познавање на основните концепти на FM приемници, кои и предаватели.Темите се : Фреквенција модулација (FM), Бендот го помине филтерот и FM детектор, Фаза заклучен јамка (PLL), FM детектор на користење на PLL, Аудио засилувач и звучник, Preamplifier и микрофон, FM предавателот и приемникот, решавање на Проблеми вежби,.

Карактеристики на понудата

Слични понуди