.

.

Дваер Серија 641 Воздухот Брзина Предавател, 6 Сонда

Дваер Серија 641 Воздухот Брзина Предавател, 6 Сонда

DEN 16448.64

Количина на стоки
Достапно

Топла-жица anemometer со 16 user-избор на опфат за мерење на воздухот брзина во m/s или fpm.Предавателот обезбедува изолиран од 4 до 20 m A повратен сигнал пропорционален да ја мери брзината. 1/2" машки NPT процес конекцијата им овозможува директна монтажа на цевка фитинзи или цевка страната.Прилагодливи излез филтер стабилизира читања кога мерење на турбулентниот проток.Достапни без или со LED дисплеј за набљудување читања на точката на мерење.На Дваер серија 641 воздухот брзина предавателот е комбинација на топла-жица anemometer дека има 16 user-избор на опфат за мерење на воздухот брзина во m/s или fpm со предавател, кој обезбедува изолиран од 4 до 20 m A повратен сигнал пропорционален да ја мери брзината.Замислена како три или четири-жица уред, испраќачот има завртка терминали за поврзување или AC или DC извор на енергија и да се на власт, или јамка приемник (се продава одделно).Нејзините 1/2" машки NPT процес конекцијата им овозможува директна монтажа на цевка фитинзи или цевка страната, и тоа исто така може да се монтира користење на 5/16" компресија на монтирање.На прилагодливи излез филтер стабилизира читања кога мерење на турбулентниот проток.Овој модул е за употреба со чист, сув воздух и компатибилни, не-запалива гасови.Тоа има Европски Сообразност (CE) означување.Модели се достапни со различни сонда должини, без или со LED дисплеј за набљудување читања на точката на мерење.На 4-1/2 цифра црвени LED има резолуција од 0.01 m/s, 1 fpm (10 fpm на 10.000 и 15.000 fpm се движи).Оваа anemometer се користи за следење и мерење на проток на воздух во HVAC (греење, вентилација и климатизација), системите за издувни гасови купишта и капи, и чисти соби, кај други апликации.Specifications Selectable воздухот брзина ranges1.25, 2.5, 5, 10, 15, 25, 50, и 75 m/s; 250, 500, 1,000, 2,000, 3,000, 5,000, 10,000, и 15.000 fpm Air брзина accuracy3% на целосна скала со процесот на воздухот во 0 до 50 степени C/32 на 122 степени F; 4% на целосна скала со процесот на воздухот во -40 до 0 степени C/-40 до +32 степени F и 50 до 100 степени C/122 за да 212 степени FProcess connection1/2" машки NPTPower12 да 35 VDC или 10 до 16 VAC, 1.5 amp Output signal4 до 20 m A, изолирани 24 V извор, 3 или 4-жица connection Maximum јамка resistance600ΩPressure rating100 psi/6.89 bar Temperature rating Process воздух : -40 до +100 степени C/-40 до +212 степени F; амбиентниот воздух : Од 0 до 60 степени C/32 до 140 степени FTransmitter length113.11 mm/4-29/64"Weight Without LED : 357.2 g/12.6 мл.; со LED : 377 g/13.3 оз.Anemometers, исто така се нарекува правец метри, мерка воздухот брзина и најчесто се користат за временска прогноза следење за да се утврди брзината на ветерот и за HVAC апликации за да се одреди протокот на воздух во рамките на канали.Во прилог на воздухот брзина, anemometers може да се измери брзината на ветерот, воздушен притисок, проток на воздух, волумен, температурата на воздухот, влажност, светлина, и други својства.Најчестите видови на anemometer се првенство, ване, топла-жица, и Pitot цевка.Куп и ване anemometers се пресмета воздухот брзина базирана на број на број на чаши или ване.Топла-жица anemometers се пресмета воздухот брзината со мерење на промените во електричниот отпор како проток на воздух cools со загреана жица.Pitot цевка anemometers мерка воздушниот притисок во рамките на цевка и да се пресмета воздухот брзина врз основа на разликата во притисокот помеѓу воздухот во и надвор од цевка.Многу anemometers имаат дигитален readouts и може да се прикаже на воздухот брзината читања во различни единици на мерката, како што се метри во секунда (m/s), нозе во минута (ft./мин.или fpm), јазли, милји на час (h), и километри на час (km/h).Дваер Инструменти произведува мерење и контрола инструменти, вклучувајќи притисок мерачи, протокот метри, на ниво инструменти, температура инструменти, и на квалитетот на воздухот монитори.Компанијата, основана во 1931 година, е со седиште во Мичиген Градот, ВО.

Карактеристики на понудата

Слични понуди